Складно організувати: Федоров про проблеми орків з проведенням псевдореферендуму на Запоріжжі

За законодавством Росії участь у референдумі мають взяти не менше половини населення регіону
Важливо
Складно організувати: Федоров про проблеми орків з проведенням псевдореферендуму на Запоріжжі
Іван Федоров, мер Мелітополя Фото: facebook.com/IvanFedorovMelitopol
14 Серпня 2022, 06:14
читать на русском

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що в орків виникли проблеми з організацією псевдореферендуму на тимчасово окупованих районах Запорізької області.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Що стосується самого псевдореферендуму, то з цим є великі проблеми на території тимчасово окупованої Запорізької області в окупантів, бо вони не можуть його провести. Навіть фейковий референдум їм складно провести. Після першого поквартирного обходу менш ніж 10% наших громадян, які залишилися на території окупованого Мелітополя, погодилися його підтримати. Другий фактор - навіть за гроші не хочуть проводити агітаційну роботу, - сказав Іван Федоров.

Він зазначив, що за законодавством Росії участь у референдумі повинні взяти не менше половини населення регіону. Проте за словами Федорова, у Запорізькій області проживає 1,6 млн людей, 800 тисяч з яких ніколи не прийдуть на фейковий референдум.

Своєю чергою орки намагаються підкупити мешканців регіону, щоб ті взяли участь у псевдореферендумі.

Хочуть підкупити за невелику суму - від 20 до 50 тисяч рублів, тобто не більше 25 тисяч грн - найбільша оплата. Але це точно не вартує того покарання, яке буде від держави Україна. Не кажучи про те, що буде покарання від сил супротиву і партизанського руху, - пояснив він.

Проте Федоров вважає, що псевдореферендум можна провести із завезенням сторонніх людей.

Вони можуть завезти "ряжених", і вони це роблять на території Мелітополя - у старому автобусі з минулого вони завезли 70 людей, які їздять по різних районах, шикуються в чергу і кажуть, як люблять Росію. Тому якщо завтра з Кремля буде завдання зробити пропагандистське відео, де всі підтримують Росію, то лише це вони можуть зробити. Але це точно не відповідає дійсності і дійсному настрою на тимчасово окупованих територіях, - додав він.

Нагадаємо, 12 серпня мер Мелітополя Іван Федоров повідомив про гучний вибух в окупованому місті близько 9-ї ранку. В результаті - один з проросійських колаборантів Олег Шостак залишився без сідниці.

Читайте також

1