Слідство у справі ексголови Верховного суду Князєва завершать до осені - САП

Князєва упіймали на хабарі 15 травня
Слідство у справі ексголови Верховного суду Князєва завершать до осені - САП
Всеволод Князєв Фото: УНІАН
16 Серпня 2023, 18:41
читать на русском

Правоохоронці мають завершити слідство у справі щодо хабаря колишньому голові Верховного суду України Всеволоду Князєву на початку осені 2023 року.

Про це керівник САП Олександр Клименко повідомив на брифінгу.

"Це кримінальне провадження дійсно перебуває на завершальній стадії. Я думаю, що на початку вересня місяця ми вже завершимо слідство в конкретно цьому епізоді, де повідомлено про підозру колишньому голові та його спільнику", - сказав він.

При цьому він зазначив, що досудове розслідування інших фактів, які досліджуються в рамках кримінального провадження стосовно інших фактів корупції та інших осіб, триватиме.

Клименко також зазначив, що телефон Князєва вже розблокували. Він перебуває у стінах НАБУ і детективи здійснюють його огляд.

При цьому, як повідомили детективи, телефон не буде доказом саме у цій справі. Проте він може бути використаний як доказ у інших провадженнях, пов'язаних з Верховним судом.

Нагадаємо, 15 травня проходили обшуки у 18 суддів Верховного суду, окрім Князєва, який того дня було затримано. За інформацією, у частини суддів під час обшуку знайшли вдома готівку у великих розмірах у різних валютах.

Того ж дня у НАБУ повідомили, що правоохоронці викрили корупційну схему, у якій брало участь керівництво Верховного суду. Зокрема, на хабарі у 2,7 млн доларів спіймали голову Верховного суду України Всеволода Князєва.

На пленуму Верховного суду було підтримано дострокове припинення повноважень Князєва. Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВС Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду. Рішення підтримали 140 суддів Верховного суду, двоє - проголосували проти.

Однак Князєв і надалі матиме статус судді - повністю звільнити його з судової системи може лише Вища рада правосуддя.

17 травня ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву та його спільнику - адвокату повідомили про підозру.

Суд обрав запобіжний захід колишньому голові Верховного суду України Всеволоду Князєву у вигляді тримання під вартою.

Читайте також

1