"Слуга народу" допускає вибори на Донбасі вже навесні

Проведення виборів блокує безпекове питання
Головне
"Слуга народу" допускає вибори на Донбасі вже навесні
Вибори 2020 року, жінка роздивляється бюлетень (фото: Парламент UA)
20 Липня 2021, 18:28
читать на русском

У партії "Слуга народу" очікують, що в окремих громадах Донецької і Луганської областей можна буде провести місцеві вибори навесні 2022 року.

Про це заявив лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв`ю виданню "Українські новини".

Ближче до весни ця тема активізується. Можливо, в якихось громадах можна буде навесні 2022 року провести, — сказав Корнієнко, відповідаючи на питання про проведення місцевих виборів на підконтрольному Донбасі.

Нардеп повідомив, що нині в Донецькій і Луганській областях поки немає просувань по ситуації з безпекою — це і блокує проведення виборів.

За його словами, зараз йде робота над законопроєктом про уточнення порядку оцінки цих ситуацій, яким пропонується перенести цю функцію з військово-цивільних адміністрацій на Раду нацбезпеки і оборони.

Нагадаємо, що 8 серпня 2020 року Центральна виборча комісія на підставі висновків Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій встановила неможливість проведення перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року в 10 територіальних громадах Донецької області та 8 громадах Луганської області. Місцеві вибори, зокрема, не проводились у Сєвєродонецьку, а також в інших великих громадах двох регіонів (Лисичанськ, Волноваха, Авдіївка, Вугледар, Торецьк, Станиця Луганська, Попасна, Щастя тощо).

Читайте також

16 січня 2021 року ЦВК знову отримала висновки Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій щодо загрози безпеці виборців на території цих 18 громад та встановила неможливість проведення там місцевих виборів 28 березня.

11 травня Шостий апеляційний адміністративний суд 11 травня 2021 року скасував Постанову Центральної виборчої комісії про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року.

1