"Слуга народу" Гевко втрапив у ДТП із загиблим

Гевко заявив, що планує співпрацювати зі слідством
"Слуга народу" Гевко втрапив у ДТП із загиблим
Володимир Гевко
20 Березня 2023, 10:20
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Володимир Гевко став учасником дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинула людина.

Про це Гевко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні трапилася дорожньо-транспортна пригода, яка закінчилася трагедією. Одним з учасників цього жахливого інциденту був я, іншого лікарі, на жаль, врятувати не змогли", - зазначив він.

За словами Гевка, він співпрацює зі слідством, зокрема, пройшов усі перевірки на алкоголь і наркотики, здав усі необхідні аналізи і надалі планує брати участь у всіх слідчих та процесуальних діях.

"Досі не можу прийти в себе. На жаль, трагедії на дорозі - не рідкість. Але нам завжди хочеться вірити, що цього ніколи не трапиться з нами. Приношу щирі співчуття і вибачення близьким загиблого. Немає таких слів, які можуть зарадити цій біді. Але я зі свого боку зроблю все, що в моїх силах, щоб родина трагічно загиблого отримала усю підтримку й допомогу, яка потрібна для того, щоб пережити це страшне горе", - додав він.

Нардеп також уточнив, що наразі йому "дуже важко", і він не знає, "як знайти в собі сили пережити цю трагедію".

Нагадаємо, 16 грудня 2022 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції "Слуги народу" Володимиру Гевку.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн.

2 лютого 2023 року Вищий антикорсуд звільнив народного депутата 9 скликання Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв‘язку з його "дійовим каяттям".