Щиро розкаявся: ВАКС звільнив від криміналу нардепа Гевка за відсутність у декларації майна майже на 4 мільйони гривень

Прокурор зазначив, що Гевко "всіляко сприяв" у розкритті правопорушення
Головне
Щиро розкаявся: ВАКС звільнив від криміналу нардепа Гевка за відсутність у декларації майна майже на 4 мільйони гривень
2 Лютого 2023, 11:21
читать на русском

Вищий антикорсуд звільнив народного депутата 9 скликання Володимира Гевка від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, у зв‘язку з його "дійовим каяттям".

Про це повідомила пресслужба ВАКС

 "Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання народного депутата 9 скликання та звільнила його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України", - йдеться у повідомленні.

Ім'я народного обранця не називається, але за даними ЗМІ, йдеться про нардепа від фракції "Слуга народу" Володимира Гевка.

Повідомляється, що суд врахував "позиції учасників, зокрема - думку прокурора, який підтвердив існування обставин сприяння у розкритті кримінального правопорушення". Уточнюється, що закон передбачає можливість такого звільнення.

Нагадаємо, 16 грудня 2022 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції "Слуги народу" Володимиру Гевку.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн.

Читайте також

1