"Слуга народу" збирається покарати свого депутата за повернення в окуповану Голу Пристань

Олексія Ковальова підозрюють у співпраці з рашистськими окупантами
"Слуга народу" збирається покарати свого депутата за повернення в окуповану Голу Пристань
Олексій Ковальов Фото: facebook.com/profile.php?id=100063985545703
19 Квітня 2022, 14:38
читать на русском

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді готова призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова, який повернувся у Голу Пристань (Херсонська область), яку окупували рашисти.

Про це депутати фракції повідомили журналістам "Схем".

Депутати-слуги повідомили, що почали збирати підписи щодо призупинення членства свого колеги у фракції, оскільки він не виконує свою роботу у парламенті та обрав перебування на окупованій рашистами території.

Член фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв повідомив, що їхнього колегу Ковальова вже виключили з фракційних чатів:

Невідомо, чи він сам користується телефоном, чи телефон в окупантів. Тому зараз йде обговорення щодо призупинення членства у фракції до з’ясування обставин.

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що чекає Ковальова у стінах парламенту на найближче засідання, аби прояснити ситуацію:

У нас немає інструментарію примусового приведення на засідання, тому поки звертаємося до колеги з проханням прибути на найближче засідання. Моя думка – треба, мабуть, більше пояснень від пана Олексія – і від нас, і від органів, відповідно, безпекових... Які комунікації відбувалися у народного депутата з окупантами? Про що вони там говорили?

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами:

Вчора дійсно до мене додому приїздили військові автомобілі. Поводилися чемно, нічого не ламали, мене ніхто не затримував, зброю залишили на вулиці. Ніхто не пропонував "очолити" будь-який орган місцевого самоврядування або орган державної влади. Під час розмови підкреслив, що Херсонська область залишається територією України і люди будуть проти будь-яких "референдумів". Наголосив на тому, що зміни повинні відбуватись тільки в законодавчому полі згідно Конституції України та чинного законодавства України...
Я підкреслив те, що я народився на Херсонщині і ми наразі переживаємо найскладніші часи в нашій історії і буду залишатись тут з людьми наскільки це можливо. Повідомив, що для мене наразі одне питання в пріоритеті — гуманітарне. Розмова тримала близько 2 годин.

У коментарі "Схемам" він пояснив, що вирішив повернутися "через виборців" та власний бізнес.

Читайте також