"Слуга" Пушкаренко фігурує у кримінальній справі щодо нападу на журналіста

Депутат перешкоджав здійсненню журналістської діяльності
"Слуга" Пушкаренко фігурує у кримінальній справі щодо нападу на журналіста
Поліція, ілюстративне фото з facebook.com/policesumy
9 Вересня 2022, 14:52
читать на русском

Національна поліція України  відкрила кримінальне провадження за фактом можливої причетності депутата Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Арсенія Пушкаренка до нападу на журналіста.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Українські Новини" з посиланням на дані з досудового розслідування, які перебувають у Структурі Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12022065500000063 від 3 травня 2022 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачений за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 347-1, ч. 1 ст. 171 ККУ за фактом перешкоджання журналістської діяльності редактору інформаційного вісника "Вісті Народиччини" Василю Маєвському.

Досудове розслідування встановило, що 2 травня 2022 року в смт Народичі на вулиці 30-річчя Жовтня, 21, біля зруйнованого мосту через річку Уж, проводилась фільмування виїзної колегії місцевого самоврядування на чолі з Пушкаренком.

Під час знімання відео між журналістом і Пушкаренком виник словесний конфлікт, в якому депутат висловився щодо журналіста образливими словами, вимагав залишити місце проведення заходу.

У матеріалі вказано, що журналіст відійшов на певну відстань від безпосереднього місця виїзної колегії на мосту та продовжував знімати.

При цьому водій депутата, на ім'я Сергій, діючи за вказівкою Пушкаренка, перешкоджав здійснювати фільмування, пошкодив відеокамеру та забрав її разом із відзнятим матеріалом.

Нагадаємо, що у середу, 7 вересня, НАБУ та САП повідомили народному депутату Олександру Трухіну про підозру у пропонуванні хабаря правоохоронцям. 

Читайте також

1