Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
М’ясо індички — неймовірно смачне, корисне і малокалорійне. Дієтологи навіть радять вводити його в раціон дітям із найменшого віку, адже воно містить велику кількість вітамінів, мінералів та білка, без яких неможливе здорове функціонування нашого організму.
Існує багато рецептів приготування індички. Найпопулярніший із них — тушковане філе в сметанному соусі. Усього година часу — і на вашому столі з’явиться справжній кулінарний шедевр, який смакуватиме дорослим і діткам.
Інгредієнти:
- Філе індички - 700 г
- Сметана, 21 % - 500 г
- Борошно -30 г
- Бульйон - 200 г
- Рослинна олія - 4 ст. л.
- Цибуля - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 шт.
- Сіль - до свого смаку
- Перець - до свого смаку
Промиваємо філе індички під теплою водою, просушуємо на паперовому рушнику. Нарізаємо невеличкими шматочками. Чистимо ріпчасту цибулю, ріжемо напівкільцями.
Беремо глибоку сковорідку з товстим дном. Наливаємо рослинну олію та добре прогріваємо. Викладаємо м'ясо індички та цибулю, солимо до свого смаку, обсмажуємо до золотистого кольору.
У глибоку миску виливаємо сметану, додаємо борошно, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішуємо соус та додаємо у сковорідку до індички. Туди ж виливаємо склянку бульйону — м’ясного чи овочевого. Кладемо у сковорідку лавровий лист, накриваємо посуд кришкою та тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви додаємо дрібно нарізаний часник.
Перед подачею радимо прикрасити страву зеленню. Філе індички у сметанному соусі смакує з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, пастою твердих сортів. Смачного!
Читайте також