Смерть через дурість: на Чернігівщині у парку загинуло дике бараненя

Відвідувачі парку доторкнулися до тварини, чого не можна було робити
Смерть через дурість: на Чернігівщині у парку загинуло дике бараненя
Дитинча муфлона (фото з відкритих джерел)
24 Квітня 2021, 08:31
читать на русском

У парку природи "Беремицьке" Чернігівської області новонароджений муфлон загинув через людей. Відвідувачі погладили тварину і мати відмовилась від нього.

Про це повідомив парк на сторінці у Фейсбуці.

Як виявилося, нещодавно туристи порушили правила і підходили контактувати із новонародженими тваринками. У цей момент, як відомо, людина залишає на тварині свої запахи, після чого його мати відмовляється приймати дитинча.

Дитинчаті муфлона це коштувало життя, за життя лошати польського коника зараз борються наші ветеринари. Дуже приємно, що прихильників екотуризму стає все більше і відвідувачів в нашому парку стає більше. Але наголошуємо: за дикою природою слід спостерігати, а не втручатись в її життя. Особливо в період тиші (коли у тварин поповнення), - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Адміністрація парку закликає людей бути відповідальними, дотримуватися правил перебування в парку і не наближатися ближче, аніж на 20 метрів до тварин.

Якщо хочете краще роздивитись тварин, скористайтесь біноклем (є можливість орендувати в парку), але не наближайтесь ближче, ніж на 20 метрів до тварин, - наголосили у парку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одеському зоопарку народилося п’ятеро вовчат, але мати відмовилась від них. Малюків вигодовують працівники зоопарку.

1