Снайпер поранив українського військового на Донбасі

Військовослужбовця оперативно доправлено до лікувального закладу
Важливо
Снайпер поранив українського військового на Донбасі
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
10 Лютого 2021, 14:45
читать на русском

На Донбасі неподалік Пісків поранили українського військового. Його шпиталізували.

Про це йдеться у повідомленні Оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Фейсбуці.

Сьогодні, 10 лютого, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, неподалік населеного пункту Піски російсько-окупаційні війська здійснили прицільний постріл по наших позиціях зі снайперської зброї.

Внаслідок цього один український воїн отримав вогнепальне поранення. Військовослужбовця оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний, - повідомили у штабі.

Читайте також

Зазначається, що на прицільний постріл ворога українські захисники надали адекватну відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, 8 лютого біля блок-поста механізованого батальйону в районі населеного пункту Вікторівка, Донецької області військові пострілами зупинили цивільний автомобіль, який рухався на окуповану територію.

Цивільний автомобіль ВАЗ 2105, в якому перебувало двоє людей, наблизився до українського блок-поста і не реагував на вимоги українських військових зупинитися. Згодом водій авто ще додав швидкості і рухався далі, попри попереджувальні постріли вгору.

Враховуючи всі обставини, український боєць відкрив вогонь на ураження. В результаті кількох пострілів отримали поранення обоє цивільних осіб – водій та пасажир.

1