Сніг, дощ і лавинна небезпека: погода засмутить українців 5 квітня

Найхолодніше буде на заході України
Сніг, дощ і лавинна небезпека: погода засмутить українців 5 квітня
Сніг навесні (Фото: picabu)
5 Квітня 2023, 08:31
читать на русском

Протягом доби 5 квітня в Україні буде хмарно. У західних областях помірний, у Житомирській та Вінницькій областях значний мокрий сніг; на дорогах місцями ожеледиця; температура вночі 0-5° морозу (на Вінниччині 0-5° тепла); вдень 0-5° тепла, на Закарпатті до 9° (в Карпатах сніг, температура вночі 5-10° морозу, вдень 0-5° морозу).

Про це повідомив Укргідрометцентр.

На решті території дощ, на північному сході без істотних опадів; температура вночі 2-7° тепла, у південній частині до 10°; вдень 13-18°, у Київській, Черкаській, Одеській областях 7-12°.

Вітер північний, північно-східний, 7-12 м/с, у східних та південних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується на високогiр'ї Івано-Франківської області.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), утримується на високогiр'ї Закарпатської області.

На Київщині 5 квітня хмарно, дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 2-7° тепла, вдень 7-12°. У Києві вночі 3-5° тепла, вдень 8-10°.

Нагадаємо, найближчими днями очікується значна кількість опадів по всій країні, а в західних областях в окремі дні – снігопади. Температурний фон загалом очікується в межах норми, у західній частині нижче за норму на 2 – 4 °С.

Читайте також