Сніг та вітер: якою буде погода в Україні 27 січня

Українцям обіцяють поступове потепління
Сніг та вітер: якою буде погода в Україні 27 січня
Погода в Україні, зима. Фото: Pexels
26 Січня 2022, 13:17
читать на русском

Скандинавські циклони зумовлять сніжну погоду в Україні у четвер, 27 січня.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, у більшості областей країни очікуються опади: сніг та мокрий сніг.

Почне посилюватися вітер до штормових значень, спочатку задуватиме на Заході та Півночі, а післязавтра, у п'ятницю, практично скрізь в Україні вітер буде сильним. Температура повітря найнижчою очікується у східній частині та на північному сході, вночі до -9-13, вдень -3-8 градусів, - написала вона.

В Житомирській та Київській областях вдень прогнозується від мінус двох градусів до нуля, а в Чернігівській та Сумській областях до мінус семи градусів.

У західних областях прогнозується від 2 градусів морозу до 2 тепла. На Вінниччині - близько нуля, на Черкащині до мінус трьох, а у Полтавській та Дніпропетровській областях до мінус семи градусів.

На Півдні в Одеській області 0+1 градус, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму 0-3 градуси морозу, на Запоріжжі -2-5 градусів. У Києві 27-го січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах додаткова каша, ожеледиця... Вітер із заходу завтра посилиться в другій половині дня. Протягом дня четверга температура повітря у столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла, - каже Діденко.

Синоптиця прогнозує, що кінець тижня буде в Україні порівняно теплим, з відлигою. Однак посилиться вітер.

Нагадаємо, що температурні рекорди та погодні аномалії можуть очікувати українців у 2022 році.

Читайте також

1