Соціальні виплати під час війни: чого чекати у 2023 році

В Раді запевнили, що всі статті видатків будуть покриті в повному обсязі
Головне
Соціальні виплати під час війни: чого чекати у 2023 році
гривня, валюта Фото: НБУ
30 Вересня 2022, 21:55
читать на русском

У бюджеті на 2023 рік наразі не передбачено збільшення як мінімальної заробітної плати, так і прожиткового рівня, однак витрати саме на Мінсоцполітики й на підтримку людей є другими за пріоритетом, за розміром видатків після Мін оборони.

Про це сказала народна депутатка, очільниця підкомітету з питань видатків державного бюджету Леся Забуранна, повідомляє пресслужба парламенту.

До кінця дії воєнного стану пріоритетність видатків державного бюджету незмінна: у першу чергу покриваються абсолютно всі видатки на армію, оборону, у другу чергу – саме соціальні виплати. Тобто це друга черга надходження платежів – вчасного й у повному обсязі. Я впевнена, що за рахунок фінансової допомоги наших міжнародних партнерів і внутрішніх запозичень усі соціальні виплати (пенсії, виплати для внутрішньо переміщених осіб) і захищені статті видатків у повному обсязі будуть покриті, - запевнила вона.

Забуранна наголосила, що зараз триває бюджетний процес і якомога швидше ухвалення головного фінансового документа країни може стати платформою для переговорів із нашими міжнародними партнерами.

Вона також пояснила, що ті гроші, які планують спрямувати на дороги, – це не кошти на будівництво нових доріг, а виключно кошти на відновлення шляхів, що постраждали під час збройної агресії.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді попередили, що не всі українці можуть отримати пенсію на картку.