Соцопитування: з кожним наступним президентом життя стає гіршим

Соціологи провели моніторинг громадської думки населення України щодо оцінок та настроїв напередодні місцевих виборів
Соцопитування: з кожним наступним президентом життя стає гіршим
Соціологія Фото: dn.gov.ua
6 Жовтня 2020, 17:32
читать на русском

Голова правління центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва представила результати соціологічного опитування "Моніторинг громадської думки населення України: оцінки та настрої напередодні місцевих виборів".

Вона звернула увагу на кризу влади і президентської посади в Україні за результатами проведеного дослідження, передає Інтерфакс-Україна.

Читайте також

Згідно з опитуванням, у вересні 64,8% респондентів були безумовно чи скоріше згодні з тим, що з кожним наступним президентом життя в Україні стає гіршим, скоріше і безумовно не згодні з таким твердженням 27,0% опитаних, не змогли відповісти - 8,2%.

Для мене ці результати скоріше свідчать про кризу влади як таку, і кризу президентської посади, ролі президента в суспільстві як такого, тому що... бачите, сумарно майже 65%, тобто дві третини погодилися з твердженням, що з кожним президентом в Україні життя погіршується... Цікаво те, що достатньо єдина думка, незалежно від регіону, хоча є певні розбіжності. Однак понад половина навіть у західному регіоні (55,8%. - Ред.) погодилися з такою думкою, - сказала Балакірєва.

Читайте також

За її словами, запитання "чи згодні ви з тим, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим" у соціологічне дослідження було включено вперше.

Під час польового етапу дослідження 20-29 вересня було опитано методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента 3014 осіб. Стандартна похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

Нагадаємо, 24 вересня  соціологічна група "Рейтинг" представила результати опитування, які показали: 68% українців вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 18% – оцінюють вектор розвитку справ як правильний.

63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні півроку скоріше погіршилося. Лише 7% побачили покращення. 26% – не відчули жодних змін, повідомляється на сайті "Рейтингу".

Про погіршення економічної ситуації власної родини говорили 49% респондентів. Лише 6% заявили, що їхня фінансова ситуація зазнала покращення. 44% вважають, що нічого не змінилося.

1