Сьогодні по всій Україні можливі обмеження електропостачання - Укренерго

Обмеження будуть застосовані для бізнесу та промислових підприємств
Головне
Сьогодні по всій Україні можливі обмеження електропостачання - Укренерго
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
18 Квітня 2024, 09:41
читать на русском

В Україні сьогодні, 18 квітня, можуть обмежити електропостачання промисловості та бізнесу. Причиною є дефіцит потужності у системі.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram.

В "Укренерго" наголошують, що контрольовані обмеження електропостачання можуть застосовувати з 08:00 до 20:00.

"Вони будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств у всіх регіонах України", - уточнили у компанії.

Обсяг обмежень незначний, їх не застосовуватимуть для об'єктів критичної інфраструктури та ОПК.

"Необхідність обмеження енергопостачання - наслідок російських масованих ракетних та дронових атак на українські електростанції. Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. В енергосистемі виник дефіцит потужності", - наголосили в "Укренерго".

Також через різке похолодання в Україні енергетики закликають населення та бізнес економити електроенергію, особливо у вечірні години - з 19:00 до 22:00.

Про це повідомляє у Facebook генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко.

"Є високий ризик, що нам всім може не вистачити генерації + імпорту. Тому, щоб не дійти до обмежень, пропоную всім (як населенню, так і бізнесу) економно користуватися світлом з 19:00 до 22:00, а прання перенести на інші години", - написав Коваленко.

Він зазначив, що це необхідно, щоб сьогоднішній день пройти день без обмежень.

Нагадаємо, 22 березня була зруйнована Зміївська ТЕС, яка є найбільшою станцією у Харківській області та однією з найбільших в Україні. Російські загарбники вночі 22 березня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі України — вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі, Дніпрі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Сумщині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Після масштабного обстрілу України 22 березня Харків залишився без світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявив про руйнування ТЕЦ та трансформаторних підстанцій.

Через обстріл України 22 березня цього літа може виникнути дефіцит електроенергії. Багато об'єктів генерації зазнали пошкоджень. Пошкодження дуже серйозні. Зараз енергетики всієї України працюють над відновленням. Але це може зайняти місяці і навіть більше.

Глава Міненерго Галущенко порадив українцям тримати напоготові генератори і павербанки.

Читайте також

1