Сьогодні тепло, а завтра холодно: українців очікують погодні гойдалки у найближі дві доби

Дощі найближчими днями малоймовірні
Сьогодні тепло, а завтра холодно: українців очікують погодні гойдалки у найближі дві доби
Погода, травень (Фото: Парламент.UA)
28 Березня 2024, 08:38
читать на русском

В Україну цього тижня прийде короткочасне похолодання. Температура повітря впаде до +10 градусів.

Про це повідомила синоптик Наталя Діденко у Facebook.

За її словами, четвер буде в Україні теплим. Температура повітря 28-го березня становитиме +12 +18 градусів, а в Криму до +20 +22 градусів.

"Опади малоймовірні у більшості областей України, лише в західних областях атмосферний фронт зумовить дощі", - заявила вона.

Завтра також передбачається сильний південно-східний вітер, часом пориви досягатимуть штормових, до 15-22 метрів за секунду. Лише на сході буде слабший, помірний.

У Києві четвер буде сонячним, сухим, вітряним та теплим. Вдень температура повітря прогріється до +15 градусів.

Однак у п'ятницю очікується короткочасне похолодання. Температура повітря становитиме до +10 +12 градусів. До того ж очікується невеликий дощ.

У суботу буде сухо. Температура повітря програється до +17 +19 градусів. У неділю буде сонячно, +19 +22 градуси.

"Найближчим часом в Україні очікується тепла погода, хіба що 3-4 квітня завітає коротеньке похолодання, потім - знову буде тепло", - додала синоптик.

Нагадаємо, середня місячна температура у квітні 2024 року прогнозується 8-13 градусів тепла, в Карпатах 6-7 градусів тепла, що близько до норми. У більшості західних, Вінницькій та Одеській областях на 1-1,5 градуса вище за норму.

На початку квітня 2024 року в Україну повернеться тепло, а небо буде ясним і сонячним. Опадів буде мало, а температура повітря поступово зростатиме і буде досить тепло. Однак на початку другої декади очікується кілька днів похолодання та дощі.

Своєю чергою, перша декада травня 2024 року в Україні розпочнеться з помірного весняного тепла. Можлива волога погода, але без сильних та затяжних дощів. Температура повітря трохи збільшиться, є можливість короткочасних дощів. А ось наприкінці травня можливий неприємний сюрприз у вигляді похолодання та заморозків.

Читайте також

1