Сьогодні у 13 областях України відбуваються повторні місцеві вибори

У Конотопі громадяни обирають міського голову
Сьогодні у 13 областях України відбуваються повторні місцеві вибори
Вибори 2020 року, виборець з бюлетенем (фото: Парламент UA)
24 Січня 2021, 11:04
читать на русском

Сьогодні, 24 січня, в Україні відбуваються повторні місцеві вибори. Українці обирають міських голів, голів селищних та сільських рад, а також депутата міської ради.

Про це йдеться на сайті Центральної виборчої комісії.

Як повідомили у ЦВК, у 13 областях обирають депутатів міських (одна людина), селищних (13 осіб) та сільських (40 осіб) рад.

Також сьогодні обирають міського голову Конотопа (Сумська область), голів Брошнів-Осадської селищної ради (Івано-Франківська область), Уланівської (Вінницька область) та Мурованської (Львівська область) сільських рад.

Читайте також

Згідно зі ст. 14 Закону України "Про місцеві вибори" повторні вибори призначаються відповідною територіальною виборчою комісією у разі визнання відповідних виборів у цьому виборчому окрузі такими, що не відбулися, чи в разі визнання обраної особи такою, яка відмовилася від депутатського мандата чи посади.

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Другий тур виборів у більшості міст відбувся від 9 по 29 листопада. Однак у деяких містах переможці виборів померли від коронавірусу (зокрема у Харкові, Борисполі та Конотопі), тому вибори мають відбутися пізніше. Крім того, у більшості областей досі не повністю укомплектовані районні ради, міські та обласні ради. У всіх таких округах проходитимуть вибори депутатів.

Центральна виборча комісія сподівається завершити місцеві вибори у березні 2021 року.

1