Сьогодні у США відбудуться проміжні вибори до Конгресу

Боротьба йтиме між двома партіями – Демократичною та Республіканською
Головне
Сьогодні у США відбудуться проміжні вибори до Конгресу
8 Листопада 2022, 11:20
читать на русском

Сьогодні, 8 листопада, в США відбудуться проміжні вибори до Конгресу. За більшість у американському парламенті змагатимуться демократи на чолі із чинним президентом Джо Байденом та республіканці, яких очолює колишній президент Дональд Трамп. За прогнозами, попередні результати голосування пророкують незначну перевагу саме республіканців.

З політичної точки зору ці вибори вкрай болючі для Байдена. Якщо республіканці візьмуть більшість місць, то конгрес може почати блокувати або зменшувати асигнування на програми, потрібні демократам та Білому дому. У тому числі – в Україну, про що стали регулярно заявляти республіканські лідери.

Своєю чергою, республіканці розділилися на тих, хто бачить необхідність стримувати РФ, і тих, хто надає перевагу більш ізольованій зовнішній політиці.

Тим часом про незмінність у питаннях підтримки, попри підсумки виборів, говорять і в Білому домі. Законодавці мають намір ухвалити найбільший пакет допомоги для України на $50 млрд, якого вистачило б наступного року. Проголосувати за нього можуть до вступу до повноважень нового складу Конгресу у січні 2023 року.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес додатково надати Україні 35 мільйонів доларів на ядерну безпеку. Ці кошти мають бути виділені Національному управлінню ядерної безпеки США, яке слідкує за безпекою ядерних об'єктів в Україні.

Читайте також

1