Сьогоднішній Кабмін - це набір менеджерів, які повністю підконтрольні Офісу президента - Клімкін

Правильна європейська практика: змінюється президент - змінюється команда
Ексклюзив
Сьогоднішній Кабмін - це набір менеджерів, які повністю підконтрольні Офісу президента - Клімкін
Кабінет Міністрів України (фото: Парламент UA)
5 Липня 2021, 10:43
читать на русском

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що сьогоднішній Кабмін - це набір менеджерів, які повністю підконтрольні Офісу президента.

Про це Клімкін розповів в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

За його словами, в МЗС України він відмовився працювати після того, як Володимир Зеленський став президентом, оскільки це правильна європейська практика: змінюється президент - змінюється команда.

У нього (Зеленського - ред.) є своє бачення: воно багато в чому емоційне. Спочатку він хотів подивитися в очі Путіна, прагнув до Нормандської зустрічі, заради якої ми пішли на поступки: визнали формулу Штайнмайєра, яка не має жодного сенсу, і зробили багато речей, перевели політику з Нормандського формату до мінського майданчика, до Тристоронньої контактної групи. Але нічого з цього не спрацювало. Зеленський веде політику відповідно до своїх уявлень, - сказав ексміністр.

Клімкін зазначив, що вже тоді знав, що у Зеленського є своє бачення, яке він має право реалізувати. Оскільки українці за нього проголосували. Він вважає, що це не питання - зберігати когось на посадах менеджерів. В українській політиці повинні бути політики з політичною відповідальністю.

Сьогоднішній кабмін - це набір менеджерів, які повністю підконтрольні Офісу президента. Це абсолютна інша модель. Я не вірю в менеджерів, які будуть рухати Україну вперед. Я вірю в політиків, які мають свої принципи та цінності. Я вважаю, що я вчинив відповідно до європейських принципів політики так, як я її розумію. Я сказав Зеленському, коли з ним розмовляв: якщо моя допомога буде потрібна - я готовий допомагати. Я ж ніяк не нав’язую свою допомогу, але, коли я буду вважати, що робляться речі, які є поступкою агресору, я буду дуже жорстко опиратися і допомагати цьому опору: наприклад, коли просувалася ідея координаційної ради з окупаційними адміністраціями, яку ми спільними зусиллями поховали, - зазначив Клімкін.

Клімкін також додав, що іноді хтось з команди Зеленського хоче випити з ним кави, а він ніколи не відмовляє.

Нагадаємо, що колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що в основному на міжнародній арені Україну розглядають як об'єкт.

Читайте також

1