Сонце, прохолода та свіжість - синоптики про погоду на вихідні

На сході та заході країни можливі опади, подекуди - зливи
Сонце, прохолода та свіжість - синоптики про погоду на вихідні
Весна, пташка (фото: Pexels)
3 Квітня 2021, 12:22
читать на русском

В Україні 3-4 квітня буде прохолодно, а в східній частині та подекуди в західних областях можливі опади, в Карпатах - мокрий сніг.

Про це повідомила синоптиця Наталія Діденко.

3-4 квітня в Україні холодніше зафронтальне повітря далі торуватиме свій шлях, - зазначила вона.

Так, у суботу протягом дня в Україні максимальна температура повітря коливатиметься від +6 до +11 градусів, на Півдні та подекуди у центральних областях від +10 до +13 градусів.

У неділю вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до 0-2 градусів морозу. Вдень 4квітня у більшості областей України передбачається від +6 до +12 градусів.

Фото: t.me/PohodaNatalka

У суботу дощі очікуються у східній частині та подекуди в західних областях, у Карпатах - з мокрим снігом.
На решті території - суттєві опади малоймовірні.

У неділю опадів побільшає: на Заході очікується дощ та мокрий сніг, у більшості областей України - місцями невеликий дощ, - повідомила синоптиця.

А ось вночі та вранці 4 квітня на Півдні, а вдень на південному сході - Запоріжжя, Донеччина - можливі сильні зливи.

Читайте також

У Києві вихідні також обіцяють прохолоду та свіжість. Температура повітря вдень коливатиметься від +6 до +10 градусів. Вночі буде значно свіжіше - від 0 до +3 градусів тепла, а в ніч на неділю на околицях можливе зниження до 0-2 градусів морозу.

Фото: t.me/PohodaNatalka


Контекст. Синоптики українського гідрометцентру прогнозують, що у квітні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 8-11 градусів тепла.

Згідно з прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 30-57 мм, в Карпатах 62-88 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

1