Спеціальний реєстр для олігархів створять в Україні - президент

Зеленський розповів про пріоритети у своїй роботі та згадав про олігархів
Головне
Спеціальний реєстр для олігархів створять в Україні - президент
Зеленський з телефоном Фото: zelenskiy_official
20 Травня 2021, 13:06
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції з нагоди другої річниці свого президентства  назвав один із пріоритетів своєї роботи  - це боротьба з олігархами.

Ми будуємо країну без олігархів. Я думаю, ви вже відчуваєте перші наші кроки. Країна - для 40 мільйонів, а не для сотні Forbes. Де держава допомагатиме бізнесу, а не бізнес житиме коштом держави. Країна, яка самостійно захищає свій суверенітет і сама проводить свою санкційну політику: проти контрабандистів, пропагандистів, злодіїв в законі спиртовиків.., - сказав Зеленський.

Він додав, що будує країну, де всі будуть рівними перед законом.

Також президент розповів про спеціальний реєстр для олігархів в Україні.

Ми точно вбиваємо поняття, зміст та вплив оліхархічних кіл. Впливу на масмедіа не буде, впливу на політиків, чиновників - не може бути. Але якщо це буде, ці люди отримають квиток з написом "олігарх"... І тоді вони можуть втратити значну частину активів, які перебувають за кордоном... завдяки появі на законодавчому рівні такого поняття як олігарх, - сказав він.

За словами Зеленського, у законі про деолігархізацію високопосадовцям буде заборонено зустрічатися з олігархами не публічно.

Про деталі зустрічей потрібно буде звітувати, сказав президент.

Читайте також

Водночас глава держави відмовився назвати прізвища людей, яких він вважає олігархами.

Серед іншого, Зеленський зазначив, що серед його пріоритетів - побудова держави, де немає бідності, і де земля належить народу.

І найбільш значущий пріоритет - ми будуємо країну без війни. І це правда. Це, правда, складний шлях, який не дуже швидкий. По цеглинці збираємо цей світ - ось, що ми робимо. І ми розуміємо, що світ повинен бути міцним - назавжди . І це залежить від потужності нашої армії, - додав президент.

Нагадаємо, 20 травня президент України Володимир Зеленський зібрав на території ДП "Антонов" велику пресконференцію на честь другої річниці свого президентства.