В Україні стало на одного олігарха менше і це ще не кінець - Зеленський

Президент хоче, аби олігархи в Україні стали просто великими бізнесменами
Головне
В Україні стало на одного олігарха менше і це ще не кінець - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
14 Травня 2021, 13:53
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні стало на одного олігарха менше і це ще не кінець.

У своїй колонці для журналу "Фокус" Зеленський (досьє Володимира Зеленського) зазначив, що народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук втратив статус олігарха.

За його словами, Медведчука (досьє Віктора Медведчука) за допомогою законних інструментів було позбавлено можливості використовувати медіаактиви та державне майно "для того, щоб відверто бити по країні і завдавати руйнівної шкоди державній безпеці".

Вперше за багато років не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук, - написав глава держави.

Зеленський вважає, що олігархів стане менше, а мінуси будуть доти, поки вони не стануть просто великими бізнесменами.

На цьому прикладі можна побачити, що таке статус олігарха. Якщо у таких осіб забрати сконцентрований медіаресурс, коли у них немає вже непрозорого доступу до стратегічних активів і коли немає "даху" в Києві, більше нічого вони забрати у держави не можуть. І послаблювати державу не можуть у протистоянні за наш суверенітет, - зазначив президент.

Читайте також

Президент нагадав про законопроєкт про деолігархізацію, який представлять найближчим часом. Це документ зафіксує системний погляд на цю проблему.

Україна стане дійсно конкурентною у світі, якщо якісь "особливі" громадяни нашої – і не тільки нашої – країни не зможуть бути "рівніші" за інших і не зможуть присвоювати що-небудь, шантажуючи державу, - запевнив Зеленський.

Нагадаємо, що відомий журнал Forbes Україна у травні опублікував список 100 найбагатших людей України. Список традиційно очолив донецький олігарх Рінат Ахметов.

Перші вісім позицій рейтингу Forbes займають бізнесмени з мільярдними статками, серед яких Віктор Пінчук, Костянтин Жеваго, Ігор КоломойськийПетро Порошенко та інші.

Читайте також