Спецслужби РФ керують операцією з вивезення зерна з окупованих територій до Криму

400-500 тисяч тонн окупанти вже відправили в напрямку Криму
Головне
Спецслужби РФ керують операцією з вивезення зерна з окупованих територій до Криму
Зерно / Фото: Pexels
9 Травня 2022, 20:54
читать на русском

З тимчасово окупованих територій російські військові вивозять зерно до Криму, керують цією операцією російські спецслужби.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Окупанти масово вивозять зерно з окупованих територій. Цю інформацію ми отримуємо з різних джерел. 400-500 тисяч тонн вони вже відправили в напрямку Криму. Це великий бізнес, яким курують люди, зовсім не ті, які просто крали телевізори. Очевидно, що цим займаються представники спецслужб росії, вищі ешелони військових, - наголосив він.

Сольський розповів, що останні декілька років Крим не вирощував зерно. Тому, їм воно потрібно для власних потреб, також окупаційна "влада" налагоджує канали збуту через Севастополь.

За його словами, всі кораблі, які йдуть з Севастополя, це кораблі, навантажені українським краденим зерном.

Були випадки, на які відреагувало наше МЗС, і деякі кораблі розвертали з Єгипту та інших країн. Українська прокуратура вже розпочала кримінальні провадження. Також ведемо роботу, щоб це зерно можна було арештовувати та продавати за допомогою наших західних партнерів, - сказав міністр.

Водночас українська посівна кампанія проходить повільніше на 20-30%, але аграрії роблять все, що можуть.

Нагадаємо, що росія намагається спровокувати продовольчу кризу на півдні України, вивозячи до окупованого Криму зерно, яке було вкрадене у фермерів.

Читайте також

1