Спіймали на гарячому: працівник ДМС України вимагав 3500 доларів за виключення з військового обліку

Спеціаліст вимагав у 24-річного громадянина неправомірну грошову винагороду за здійснення впливу на службових осіб
Спіймали на гарячому: працівник ДМС України вимагав 3500 доларів за виключення з військового обліку
3 Жовтня 2020, 07:44
читать на русском

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали 33-річного головного спеціаліста одного з районних секторів у м. Кропивницькому Управління ДМС України в Кіровоградській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, головний спеціаліст вимагав у 24-річного громадянина неправомірну грошову винагороду у сумі 3 500 доларів США за здійснення впливу на прийняття рішення службовими особами Кропивницького МВК, а саме виключення останнього з військового обліку у зв'язку з визнанням непридатним до військової служби за станом здоров'я.

1 жовтня 2020 року на автозаправці посадовець одержав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 3 500 доларів США. Після чого головного спеціаліста було затримано у порядку статті 208 КПК України, предмет неправомірної вигоди виявлено та вилучено, - зазначили у бюро.

Наразі вирішується питання щодо зміни попередньої кваліфікації кримінального правопорушення та повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Читайте також

https://www.facebook.com/dbr.gov.ua/posts/1705472796275020

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила групу менеджерів однієї зі столичних будівельних компаній і кількох підконтрольних інвестиційних фондів, які "відмивали" кошти та виводили їх в офшори.

1