СБУ викрила менеджмент будівельної компанії на виведенні в офшори 500 млн гривень

Зловмисники незаконно користувалися податковими пільгами і залучали до свого інвестиційного фонду гроші покупців об’єктів нерухомості
СБУ викрила менеджмент будівельної компанії на виведенні в офшори 500 млн гривень
СБУ Фото: ssu.gov.ua
1 Жовтня 2020, 18:47
читать на русском

Служба безпеки України викрила групу менеджерів однієї зі столичних будівельних компаній і кількох підконтрольних інвестиційних фондів, які "відмивали" кошти та виводили їх в офшори.

Слідчі встановили, що зловмисники незаконно користувалися податковими пільгами і залучали до свого інвестиційного фонду гроші покупців об’єктів нерухомості. Вони також штучно завищували вартість акцій цих фондів і викуповували їх у афілійованого нерезидента. "Відмиті" кошти ділки виводили за кордон, - повідомляють в СБУ.

Читайте також

Орієнтовна сума завданої державі шкоди через оборудку з податками за 2017-2020 роки становить понад 500 мільйонів гривень.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

СБУ викрила менеджмент будівельної компанії на виведенні в офшори 500 млн грнСлужба безпеки України викрила групу...

Gepostet von Служба безпеки України am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Нагадаємо, 1 жовтня на Одещині Служба безпеки України викрила посадовця мерії Подільська на підкупі членів виборчої комісії в інтересах однієї з політичних сил.

Оперативниками спецслужби було встановлено, що організатором підкупу є начальник одного з управлінь Подільської міськради, який також є депутатом ради міста.

Читайте також

За наявною інформацією, дії депутата координував один із керівників Одеської облради. Він має спільні бізнес-інтереси у регіоні з діючим народним депутатом України. Перемога на виборах у Подільську міськраду потрібної політсили мала сприяти "розвитку" їхнього бізнесу.

30 вересня Служба безпеки України блокувала діяльність чергової "ботоферми", яка поширювала неправдиву інформацію серед українського суспільства на передодні місцевих виборів, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Також СБУ блокувала схему незаконного постачання продуктів бойовикам "ДНР" на 8,5 мільйонів гривень. Одному з фігурантів обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 4,5 мільйона гривень

1