Співпрацював з окупантами: самопроголошеному голові Димерської ОТГ повідомлено про підозру

Чоловік надав рашистам відомості про учасників АТО, тероборони та депутатів серед місцевих жителів
Співпрацював з окупантами: самопроголошеному голові Димерської ОТГ повідомлено про підозру
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
17 Квітня 2022, 20:19
читать на русском

На Київщині самопроголошеному голові Димерської ОТГ повідомлено про підозру в колабораціоналізмі. Чоловік добровільно погодився на співпрацю з окупантами.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Чоловік після окупації смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових російської федерації щодо співпраці. Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що на початку березня чоловік повідомив місцевим жителям, що став новообраним головою Димерської ОТГ. Зловмисник допомагав окупантам. Зокрема, він підбирав людей для незаконної співпраці з рашистами, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади. Також він надавав окупантам відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів.

Наразі йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Луганській області затримали 26-річного мешканця Сєвєродонецька, який за допомогою дрону корегував вогонь по місту, у якому проживав.

Читайте також

1