Співробітник українського посольства в Сеулі напився і побився з працівником бару та поліцейським

Дипломата, що хильнув зайвого, уже відкликало українське МЗС
Співробітник українського посольства в Сеулі напився і побився з працівником бару та поліцейським
Алкоголь Фото: Рexels
28 Липня 2023, 13:36
читать на русском

У Сеулі (Південна Корея) затримано співробітника українського посольства, який випив і побив співробітника бару. "Під роздачу" потрапив і поліцейський, який приїхав на виклик, щоб утихомирити бешкетника.

Про це повідомило KBS.

Як пише видання, 25 липня, близько 23:50 у пабі Сеула, що "першокласний секретар посольства України А., у віці 40 років, який напав на співробітника паба та співробітника поліції.

"Він побився з відвідувачами перед баром і вдарив в обличчя співробітника, який прийшов, щоб зупинити це, і поліцейського", - пише видання.

Поліція заарештувала співробітника посольства на місці події. Відомо, що його було доставлено до поліцейської дільниці для проведення розслідування, але було звільнено.

На інцидент уже відреагувало посольство України.

"Посольство хотіло б висловити свої щирі вибачення корейській громадськості та всім, хто причетний до будь-якого стресу чи незручностей, викликаних інцидентом", - йдеться у заяві.

У посольстві уточнили, що "тісно співпрацює з корейською владою, щоб забезпечити повне та неупереджене розслідування цього питання".

МЗС України відреагувало на скандал за участю свого дипломата, який побив поліцейського в барі в Сеулі (Південна Корея). Його вирішили відкликати, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"МЗС України оперативно проаналізувало всі деталі інциденту, який мав місце в Сеулі за участі співробітника українського посольства", - зазначив він.

За словами Ніколенка, за підсумками ухвалено рішення про негайне відкликання дипломата із довготермінового відрядження та його повернення до України.

"Усі працівники української дипломатичної служби за кордоном мають неухильно дотримуватися професійної та моральної етики, а також поважати законодавство країн їхнього перебування", - підкреслив він.

Нагадаємо, посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі покинув Київ після прохання української сторони на тлі ситуації з Міхеїлом Саакашвілі.

1