Співробітники "Укрзалізниці" намагалися привласнити три мільйони гривень державних коштів

Зловмисників затримали, їм загрожуватиме до 12-ти років позбавлення волі
Співробітники "Укрзалізниці" намагалися привласнити три мільйони гривень державних коштів
Укрзалізниця (фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia)
1 Вересня 2021, 16:54
читать на русском

Співробітники Національної поліції України затримали двох чиновників "Укрзалізниці", які намагалися привласнити собі три мільйони гривень з державного бюджету.

Про це повідомили в Нацполіції України.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2019 році посадовець виробничого підрозділу Конотопська дистанція колії регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Українська залізниця" за попередньою змовою з інженером виробничого підрозділу та директором приватного підприємства склали завідомо неправдиві офіційні документи, аби заволодіти трьома мільйонами гривень бюджетних коштів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що нині досудове розслідування завершено, а на кошти наклали арешт. Зловмисникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила злочинну схему, де троє співробітників Управління патрульної поліції в Херсонській області вимагали по 500 гривень з великогабаритних машин за безперешкодне перевезення понаднормових вантажів. Ця схема приносила поліцейським прибуток у розмірі 25 тисяч гривень щодня.

Читайте також

1