Справа Артема Шила: у ВАКС відмовилися розповісти, хто вніс заставу за колишнього радника ОП

Шило – підозрюваний у причетності до заволодіння 94,8 млн грн коштів "Укрзалізниці" під час закупівлі трансформаторів.
Справа Артема Шила: у ВАКС відмовилися розповісти, хто вніс заставу за колишнього радника ОП
Артем Шило
11 Квітня 2024, 16:43
читать на русском

Вищий антикорупційний суд відмовився називати, хто вніс 30 млн грн застави за колишнього радника Офісу президента України і посадовця СБУ Артема Шила.

Про це свідчить відповідь ВАКС на запит журналістів видання The Page, повідомила журналістка Кіра Іванова.

Так, в антикорупційному суді не назвали, хто вніс багатомільйонну заставу за Шила, пославшись на конфіденційність інформації і начебто відсутність суспільного інтересу.

"Запитувані Вами відомості про прізвище, ім’я та по батькові осіб, які внесли заставу за вказану в запиті особу, належить до конфіденційної інформації, доступ до якої обмежено для захисту права на приватність і запобігання розголошенню інформації, отриманої конфіденційно", – йдеться у відповіді ВАКС.

Там додали, що розголошення цієї інформації начебто призведе до втручання у приватне життя осіб у зв’язку з поширенням їхніх персональних даних.

"Суспільного інтересу в отриманні запитуваної інформації, який би переважав потенційну шкоду від її оприлюднення, зі змісту Вашого запиту не встановлено, тому (…) зазначені вище відомості не можуть бути надані", – резюмували в суді.

Нагадаємо, ексраднику Офісу президента Артему Шилу обрали запобіжній захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб — до 31 травня включно — з альтернативою внесення застави у 30 мільйонів гривень. Його та ще шістьох людей підозрюють у заволодінні 94,8 млн грн “Укрзалізниці” при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.

Колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шила було затримано детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 2 квітня.

4 квітня Шила арештували з правом внесення 30 мільйонів застави і вже за кілька годин гроші були внесені і Шило вийшов на свободу.

Читайте також

1