Справа депутата Трубіцина: обвинуваченого мобілізували до ЗСУ

Провадження призупинили до повернення підозрюваного з військової служби
Справа депутата Трубіцина: обвинуваченого мобілізували до ЗСУ
Депутата Київської міськради Владислава Трубіцина викрили на 1,26 млн грн неправомірної вигоди / Фото: НАБУ
21 Грудня 2022, 11:16
читать на русском

Вищий антикорупційний суд зупинив слухати справу стосовно колишнього директора комунального підприємства "Міський магазин" Олексія Непряхіна у зв'язку з його мобілізацією. Його підозрюють у справі депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина про 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

Клопотання захисника обвинуваченого (Олексія Непряхіна – ред.), адвоката, задовольнити. Зупинити судове провадження у кримінальному провадженні в частині обвинувачення, пред'явленого (Олексію Непряхіну – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, до звільнення останнього з військової служби. Виділити з кримінального провадження в окреме провадження матеріали в частині обвинувачення (Олексія Непряхіна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Нагадаємо, 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина.

Читайте також