Справа про зґвалтування в Кагарлику: розслідування завершили

Підозрюваним інкримінують катування, насильницьке викрадення і зґвалтування
Справа про зґвалтування в Кагарлику: розслідування завершили
Правосуддя (Фото: picabu)
16 Листопада 2020, 17:34
читать на русском

Правоохоронні органи завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції. У справі фігурують п'ятеро співробітників поліції. Про це йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у Facebook.

За даними слідства, зазначені працівники Кагарлицького відділення поліції для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей. Зокрема задокументовано, що у січні 2020 року троє поліціянтів, з метою отримання визнавальних показів за вчинення крадіжок, наносили двом потерпілим тілесні ушкодження, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня, - йдеться у повідомленні.

За іншим фактом, у травні 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він одягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Читайте також

Керівник відділення, своєю чергою, знав про існування такої практики, однак не вживав жодних заходів реагування на дії підлеглих. Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до суду, - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліціянтів Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки. ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів відділення за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Загалом, у справі п'ятеро підозрюваних: двоє експравоохоронців перебувають під вартою — Микола Кузів та Сергій Сулима, троє під цілодобовим домашнім арештом — Сергій Панасенко, Євген Трохименко, Ярослав Левандюк.

27 жовтня Леваднюка звільнили з-під варти.

1