Справи Майдану: експрокурор відповість перед судом за незаконні дії

Колишній прокурор незаконно притягував активістів до відповідальності
Справи Майдану: експрокурор відповість перед судом за незаконні дії
Революція гідності (Фото: УНІАН)
24 Листопада 2020, 20:00
читать на русском

В Офісі генерального прокурора повідомили про скерування до суду обвинувального акту щодо київського експрокурора в справі про незаконне притягнення до відповідальності учасників Революції Гідності.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо чинного адвоката - колишнього прокурора відділу прокуратури м. Києва, якому інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, за попередньою змовою групою осіб; а також зловживання службовим становищем; службове підроблення, а також притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Читайте також

За інформацією слідства, 21 січня 2014 року прокурор, діючи за попередньою змовою зі своїми керівниками та слідчими правоохоронних органів, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. Надалі до протестувальників було застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Повідомляється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що за рік до кримінальної відповідальності по справі Майдану притягнуто 34 особи. У розшуку знаходяться 82 підозрюваних.

Держбюро повідомило, що наразі розслідують 80 справ, пов'язаних з подіями на Майдані. Крім того, три кримінальних виробництва стосуються вбивств силовиків під час протестів.