США надасть Україні допомогу в розмірі 3 млрд доларів

Головне
Сторони ще мають підписати меморандум про взаєморозуміння
Головне
1 Вересня, 14:01

За результатами візиту президента Володимира Зеленського Експортно-імпортний банк США (Ексімбанк) виділить Україні допомогу в розмірі 3 млрд доларів. При цьому 60 млн доларів призначаються для оборонних потреб України.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що зустріч президентів буде використано для поглиблення економічного партнерства.

Наші країни завершать роботу над меморандумом про комерційну співпрацю, а Експортно-імпортний банк і Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки Ексімбанку в розмірі 3 млрд доларів, - йдеться у повідомленні.

Крім того, цього року уряд США надасть додаткові 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги українцям, які цього потребують.

У США додали, що за 30 років після здобуття Україною незалежності стратегічне партнерство між країнами ще не було настільки сильним, як зараз.

Читайте також

Нагадаємо, українська делегація на чолі з президентом Зеленським вилетіла до США 30 серпня, а повернеться у неділю, 5 вересня.

За даними українського посольства у США, президент Зеленський під час візиту до Америки планує зустрітися із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Також у президента заплановані дві важливі публічні презентації для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів.

Крім того, заплановане відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона. Після Вашингтону Зеленський має намір відвідати Каліфорнію.

Омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Володимир Зеленський під час зустрічі представить американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в окупованому Криму.

Читайте також