МЗС України працює над офіційним візитом Байдена до Києва - Кулеба

Україна є важливим пріоритетом зовнішньої політики США
МЗС України працює над офіційним візитом Байдена до Києва - Кулеба
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
1 Вересня 2021, 10:02
читать на русском

Україна працює над офіційним візитом президента США Джо Байдена до України. При цьому візит президента Володимира Зеленського є успішним.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочого візиту до США у коментарі hromadske.

Ми працюємо і над зворотнім візитом. Я переконаний, що за час його президентства Джо Байден відвідає Україну, оскільки наша країна – дуже важлива для нього і є важливим пріоритетом зовнішньої політики США. Спочатку ми до них, потім вони – до нас, - зазначив він.

Втім, міністр не може назвати конкретну дату приїзду Байдена до України. При цьому візит Зеленського Кулеба вважає успішним та "з конкретними домовленостями".

І з того, як Адміністрація президента Байдена підходить до цього візиту, ми не бачимо якогось негативного контексту в цьому, - сказав міністр.

Нагадаємо, що у межах робочого візиту президента України Володимира Зеленського до США було укладено рамкову угоду між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполучених Штатів щодо стратегічних основ оборонного партнерства, яка створює умови для суттєвого посилення співпраці між двома державами у сфері оборони.

Також у вівторок 31 серпня було підписано два документи в енергетичній галузі.

Читайте також

1