США підтримали Україну в боротьбі проти спроб зашкодити реформам

Америка зазначає, що не можна розвернути реформи у зворотній бік
США підтримали Україну в боротьбі проти спроб зашкодити реформам
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
29 Жовтня 2020, 20:41
читать на русском

Посольство США зробило заяву, в якій підтримало український народ та уряд проти спроб зашкодити реформам, які почали проводити в Україні після Революції Гідності.

Про це йдеться на сторінці посольства у Facebook.

Зазначається, що Сполучені Штати підтримують народ України, український уряд та президента Зеленського у боротьбі з посиленими нападами з боку певних зацікавлених сторін заради того, щоб розвернути у зворотній бік хід реформ, проведених за останні 6 років.

Україна втілить прагнення Революції Гідності тільки коли спільний інтерес переважатиме над інтересами корисливих осіб, - йдеться в заяві.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент і президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення КС про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.