Стала відома дата презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus

Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи
Стала відома дата презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
30 Вересня 2022, 12:44
читать на русском

Американська компанія Tesla в рамках шоу Tesla AI Day 30 вересня представить перший людиноподібний робот компанії – Tesla Bot – нині більш відомий як Tesla Optimus.

Цифрова листівка також супроводжується ілюстрацією, на якій зображені "руки" робота, пальці якого утворюють символ форми серця.

Незадовго до розсилки запрошень на сайті Tesla також з'явилася вакансії, з опису яких випливає, що компанія має намір використовувати на своїх підприємствах тисячі роботів-гуманоїдів. Їх хочуть пустити в дію для виконання повторюваних і монотонних завдань, що дозволить автоматизувати їх виконання.

запрошення

Концепт робота-гуманоїда загального призначення вперше був представлений більше року тому. Згідно із задумом Tesla, Optimus покликаний замінити більшу частину рутинної людської роботи. Йдеться про покупки в маркетах і інших повсякденних турботах. При цьому Маск тоді підкреслив, що робот не націлений відбирати робочі місця у самих людей.

На початку 2022 року Маск говорив, що Tesla в цьому році віддає пріоритет розробці саме робочого прототипу робота-гуманоїда, а не запуску нових продуктів, які відклали на 2023 рік. Також мільярдер зазначив, що громадськість поки не побачила цінність Tesla Optimus, проте цей робот "повністю змінить світову економіку".

Нагадаємо, що один з синів засновника Tesla та SpaceX Ілона Маска Ксав'є втілив давню мрію у життя та змінив стать.

Читайте також