Стали відомі суми призових, які отримають українські спортсмени на Олімпіаді в Парижі

Преміальні становитимуть 125 тисяч доларів за золото Олімпіади, 100 тисяч за срібло і 80 тисяч за бронзу.
Стали відомі суми призових, які отримають українські спортсмени на Олімпіаді в Парижі
19 Квітня 2024, 07:31
читать на русском

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт розповів, скільки зароблять українські атлети за здобуття медалі Олімпійських ігор у Парижі.

Деталі призових функціонер розкрив для Радіо Культура.

Преміальні становитимуть 125 тисяч доларів за золото Олімпіади, 100 тисяч за срібло і 80 тисяч за бронзу.

"Мало хто думає про гроші. Спортсмени прагнуть прославити Україну", — зауважує Гутцайт.

Також очільник НОК додав, що українські олімпійці дотримуватимуться на Олімпіаді такого поводження зі спортсменами держави-агресорки – "не тиснути руку, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти".

Нагадаємо, 16 квітня, у Греції відбулась урочиста церемонія запалювання вогню Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Через 100 років після того, як ОІ востаннє проходили у столиці Франції, країна втретє зустрічатиме Олімпійський вогонь 8 травня у Марселі. Полум'я відвідає понад 400 французьких міст, перетинаючи країну, перш ніж потрапить до Парижа.

Олімпійські ігри триватимуть з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Аналітики спрогнозували результати медального заліку майбутньої Олімпіади, в якій візьмуть участь українські спортсмени. Збірна Україна може розраховувати на 13 медалей — 2 "золота", 3 "срібла" та 8 "бронз".

Така сама кількість медалей прогнозується ще трьом країнам (Туреччина, Ефіопія, Узбекистан), проте через меншу кількість "золота" та "срібла" в медальному заліку українці посядуть лише 18-е місце.

Варто зазначити, що 13 медалей для України – це повторення третього найгіршого результату на Літніх Олімпійських іграх Афіни-2004. Меншу кількість нагород українці вибороли на дебютній за часів Незалежності Олімпіаді в Атланті-1996 (9). Другим найгіршим результатом стали ОІ-2008 у Пекіні (12).

Головним фаворитом на перемогу в медальному заліку вважаються США, які за прогнозом здобудуть 123 медалі та з величезним відривом стануть найкращим учасником ОІ-2024. На другому місці в прогнозі розташувався Китай (89 медалей), третьою виявилася Великобританія (66). Країна-господиня змагань Франція посіла четверте місце (55 медалей).

Читайте також