Стало відоме ім'я дипломата, тіло якого знайшли у Києві (оновлено)

Загиблим виявився експосол України в Естонії Віктор Крижанівський
Стало відоме ім'я дипломата, тіло якого знайшли у Києві (оновлено)
Віктор Крижанівський Фото: Postimees / Scanpix
18 Жовтня 2021, 14:44
читать на русском

ЗМІ стало відомо ім'я загиблого чоловіка, тіло якого знайшли у його будинку в Києві.

За даними РБК, помер Віктор Крижанівський - він був колишнім послом України в Естонії.

У поліції кажуть, що 16 жовтня до чергової частини столичного главку зателефонувала жінка та повідомила, що у будинку на вулиці Садовій виявила тіло чоловіка без ознак життя.

Як розповів начальник Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, правоохоронці опитали сусідів та робітницю яка допомагала чоловіку по дому:

Попередньо з’ясовано, що 60-річний чоловік впав зі сходів у власному будинку, де проживав один. Потім підвівся та попрямував до кімнати на другому поверсі, де вже без ознак життя його виявила хатня робітниця. Згідно з висновком судово-медичного експерта, смерть настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми.

За даним фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство із приміткою "нещасний випадок". Досудове розслідування триває.

В Міністерстві закордонних справ підтвердили, що загиблим дійсно був Крижанівський.

Міністерство закордонних справ України сповіщає із глибоким сумом, що 16 жовтня на 60-му році життя трагічно загинув Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Віктор Володимирович Крижанівський, - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

Поляков жив разом зі своєю колегою по партії "За майбутнє" Анною Скороход. Жінка 8 жовтня втратила свідомість під час роботи у Верховній Раді, а до того телефонувала померлому та кричала, що вагітна.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також

1