Стало відоме ім`я нового тимчасового очільника БЕБ

Колишнього голову БЕБ Вадима Мельника звільнили минулого тижня
Головне
Стало відоме ім`я нового тимчасового очільника БЕБ
Едуард Федоров
18 Квітня 2023, 10:04
читать на русском

Тимчасовим керівником Бюро економічної безпеки було призначено Едуарда Федорова. До цього він очолював Службу безпеки України в Сумській області.

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки.

"17 квітня 2023 року перший заступник директора БЕБ Едуард Федоров приступив до виконання повноважень Директора Бюро економічної безпеки України", - сказано в повідомленні.

До призначення у БЕБ Федоров займав керівні посади в СБУ. З 2021 по 2022 рік він був заступником начальника відділу Київської митниці Державної митної служби України, т.в.о. начальника відділу Київської митниці Державної митної служби України. А от з 2022 по 2023 керував СБУ в Сумській області.

У 2023 році він був першим заступником Директора Бюро економічної безпеки України. Після звільнення з цієї посади Вадима Мельника він став тимчасовим директором БЕБ.

Нагадаємо, 3 лютого 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки. 22 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль призначив керівником Бюро економічної безпеки Вадима Мельника строком на п'ять років.

У жовтні 2022 року нардепи заявили, що незадоволені роботою БЕБ і на бюро очікує перезавантаження.

1