Стало відомо, чи виплачуватимуть пенсію тим, хто виїхав на постійне місце проживання за кордон

Пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа
Важливо
Стало відомо, чи виплачуватимуть пенсію тим, хто виїхав на постійне місце проживання за кордон
Пенсія фото: УНІАН
20 Вересня 2022, 14:52
читать на русском

У Пенсійному фонді України розповіли, в яких випадках українцям, що виїхали на постійне місце проживання за кордон, виплачуватимуть пенсію.

Про це повідомили у ПФУ в Telegram.

Відповідно до закону пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства "Укрпошта" або через банк за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що під час перебування людини за кордоном пенсія виплачуватиметься лише тоді, коли це передбачено міжнародними договорами України.

Під час виїзду людини за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, зможе бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем постійного проживання.

Довідково: Такий порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено статтями 47, 51 Закону Україні від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", - додали в повідомленні.

Нагадаємо, на пенсію у 55 років можуть піти низка категорій працівників залізничного транспорту та іншим громадянам України.

Читайте також

1