Стало відомо, чому обвалився міст біля станції метро "Берестейська" у Києві

Шляхопровід ведено в експлуатацію в 1960 році
Стало відомо, чому обвалився міст біля станції метро "Берестейська" у Києві
Берестейський шляхопровід (фото: КП “Київавтошляхміст”)
6 Липня 2021, 10:15
читать на русском

Причиною пошкодження шляхопроводу біля станції метро "Берестейська" став силовий удар вантажівки 1 липня.

Про це повідомила пресслужба КП "Київавтошляхміст".

Зазначається, що фахівці провели обстеження споруди на просп. Перемоги біля станції метро "Берестейська".

За попередніми результатами, обсипання захисного шару бетонну й перильного огородження сталось через надмірне навантаження під час удару. Так, 1 липня у конструкції шляхопроводу врізалась вантажівка із газоблоками, - йдеться у повідомленні.

Силовий вплив викликав додаткові напруження та спричинив руйнування бетону в найслабших (перенапруженних) місцях споруди.

Берестейський шляхопровід (фото: КП "Київавтошляхміст")

Довідка. Шляхопровід на перетині вул. Дегтярівської та вул. Василенка з проспектом Перемоги біля ст. метро "Берестейська" побудований у 1960 році.

У 2020 році було проведено обстеження, а експлуатаційний стан шляхопроводу визнано, як обмежено працездатний. Того ж року розробили проєкт протиаварійних заходів для забезпечення безпечної експлуатації конструкцій шляхопроводу, за планом роботи мають розпочатися найближчим часом.

Надалі передбачена масштабна реконструкція споруди із заміною прогонової будови. Наразі у Києві тривають ремонти на 14 шляхопроводах.

Нагадаємо, що 5 липня через обвал частини конструкції Берестейського шляхопроводу у Києві патрульні перекрили під ним рух лівою смугою. Очевидці кажуть, що "зі шляхопроводу, що на Берестейській, відвалився шмат і поцілив прямо у лобове скло автівки "ГАЗель".

Читайте також