Стало відомо, хто кинув "коктейль Молотова" у генконсульство РФ у Львові

Це зробив виходець з окупованих територій
Стало відомо, хто кинув "коктейль Молотова" у генконсульство РФ у Львові
Генеральне консульство РФ у Львові. Фото: varta.com.ua/
31 Грудня 2021, 19:00
читать на русском

У поліції з'ясували, хто та чому кинув пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Росії у Львові. Це чоловік родом з окупованих територій, керувався особистими мотивами та не має стосунку до якихось громадських рухів.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання 30 грудня, передає "Українська правда".

У Львові відбулася певна подія, коли суміш кидали в бік установи, яка має відношення до РФ. Наші всі служби дуже швидко відпрацювали це питання. Людина, яка це робила, не має стосунку до жодного руху, це людина з окупованих територій, безпосередньо – з міста Горлівки. Він затриманий, з ним відпрацьовують. Такі речі періодично трапляються, але МВС, СБУ, контррозвідка ці питання відпрацьовують, - розповів Данілов.

За словами секретаря РНБО, чоловіком керували особисті мотиви. Він наголосив, що всі силові служби країни наразі відпрацьовують запобігання дестабілізації ситуації в Україні.

Як повідомили у Національній поліції, ймовірного злочинця затримали поліціянти Львівщини в результаті оперативно-розшукових заходів. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що у Києві затримали чоловіка, який кинув коктейль Молотова у будинок заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

Читайте також