У будинок заступника керівника Офісу президента кинули коктейль Молотова - фото

Напад на будинок Жовкви чоловік здійснив за оголошенням про роботу
Важливо
У будинок заступника керівника Офісу президента кинули коктейль Молотова - фото
Коктейль Молотова Фото: Juliana Stein з Pexels
22 Жовтня 2021, 11:30
читать на русском

У Києві затримали чоловіка, який кинув коктейль Молотова у будинок заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

Як повідомляють правоохоронці, затримання відбулося 22 жовтня близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання. Родом із селища Косарі, Кам'янського району Черкаської області. Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи, - кажуть у поліції.

Чоловік розповів, що адресу Жовкви та вказівки від замовника він отримував через месенджер Telegram.

Йому пообіцяли заплатили 4 тисячі доларів США після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ.

В СБУ уточнили, що напад на будинок Жовкви було здійснено у ніч з 21 на 22 жовтня.

Наразі Кіберполіція та інші оперативні служби працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу). Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.  Правоохоронці встановлюють особу та мотиви замовника злочину.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Також Парламент.UA зібрав реакцію соцмереж на замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра - переглянути публікацію можна за посиланням.

Читайте також