Стало відомо, хто з чоловіків може виїхати з України під час війни

Чоловіки можуть перебувати за кордоном обмежений термін
Важливо
Стало відомо, хто з чоловіків може виїхати з України під час війни
Прикордонник фото: пресслужба ДПСУ
25 Травня 2022, 12:40
читать на русском

Деякі категорії чоловіків можуть виїжджати за кордон під час війни, проте лише з обмеженим терміном.

Про це йшлося в постанові від 20 травня 2022 р. № 615.

Таким чином під час війни за кордон можуть виїжджати водії, які здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ та інших військових формувань, і для населення. Водії можуть виїхати за кордон на строк не більше шести місяців. Проте безперервно перебувати за кордоном вони можуть не більше 30 днів.

Також дозволено виїжджати з України водіям компаній, які мають транспортні ліцензії. Тоді перетнути кордон можна лише на транспортному засобі, повна маса якого становить 3500 кілограмів та більше. За кордоном водії можуть перебувати не більше 45 днів.

На строк не більше шести місяців за кордон можуть виїжджати працівники підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.

Своєю чергою під час війни спортсмени можуть перебувати за кордоном не більше 30 днів. Це стосується тих спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю. Це ж стосується тренерів зі складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, які забезпечують організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль підготовки спортсменів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував петицію про дозвіл виїздити з України чоловікам призовного віку. На його думку, звернення повинно бути адресоване батькам загиблих воїнів. Але за законом є певний термін, протягом якого буде дано офіційну відповідь.

Читайте також