Стало відомо, коли стабілізується ситуація з коронавірусом

У МОЗі спрогнозували спад захворювання уже з березня 2021 року
Стало відомо, коли стабілізується ситуація з коронавірусом
Коронавірус (фото: Pexels)
25 Листопада 2020, 19:49
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спрогнозував, що друга хвиля коронавірусного захворювання в Україні піде на спад після зими, тобто вже з березня. Утім до цього епідеміологічна ситуація буде напруженою. Про це він розповів у програмі "Зе Інтерв'юер".

На його думку, ситуація з коронавірусом стабілізується уже з березня наступного року.

Мені здається, що така напружена ситуація другої хвилі триватиме до березня 2021 року. Це не означає, що до березня щоденно буде зростати (кількість інфікованих COVID-19, - ред), але буде рости ще 100% довго, - сказав міністр.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) наголосив, що коронавірус - це все ж таки респіраторна хвороба, і в березні починається спад будь-яких респіраторних захворювань, які мають сезонність.

Коронавірус довів, що у нього сезонність не така, як у звичайного грипу, але все ж влітку у нас були невеликі цифри, - зазначив міністр.

За його словами, відповідний прогноз щодо очікуваного спаду COVID-19 у березні наступного року дають українські та закордонні епідеміологи.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи.

1