Стало відомо, коли Україна та ЄС підпишуть "транспортний безвіс"

Українським компаніям не треба буде дозволів для автомобільних вантажоперевезень по Євросоюзу
Головне
Стало відомо, коли Україна та ЄС підпишуть "транспортний безвіс"
Прапори України та ЄС Фото: Верховна Рада України
25 Червня 2022, 16:17
читать на русском

Україна та Європейський союз можуть підписати "транспортний безвіз" у середу, 29 червня.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм під час телемарафону.

Це може бути плюс-мінус кілька днів, але, попередньо, це 29 червня. Вона набуде чинності відразу після підписання, - сказав Мустафа Найєм.

Він зазначив, що українським компаніям не потрібно буде отримувати дозволи для автомобільних вантажоперевезень по території країн Євросоюзу після підписання "транспортного безвізу".

Нагадаємо, що "транспортний безвіз" передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів. Узгоджений документ скасовує необхідність отримання відповідних дозволів на постійній основі та дозволить уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Нагадаємо, угоду про спільний авіаційний простір підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель та посол головуючої в Раді ЄС Республіки Словенія Томаж Менцін 12 жовтня 2021 року в межах 23-го саміту Україна-ЄС.

Верховна Рада на засіданні 17 лютого 2022 року ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про спільний авіаційний простір (№ 0144).

Читайте також