Угоду про авіаційний безвіз з ЄС ратифікувала Верховна Рада: що передбачає документ

В України та ЄС буде спільний авіапростір
Головне
Угоду про авіаційний безвіз з ЄС ратифікувала Верховна Рада: що передбачає документ
Літак (фото: twitter)
17 Лютого 2022, 11:29
читать на русском

Верховна Рада на засіданні 17 лютого ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про спільний авіаційний простір (№ 0144).

За це рішення проголосували 311 народних депутатів.

Угода про Спільний авіаційний простір — це так званий "авіаційний безвіз" одночасно для українських та європейських авіаперевізників. Передбачається, що Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу.

В рамках Спільного авіаційного простору (САП) зменшиться адміністративне навантаження на українські авіакомпанії. Про польоти до ЄС, маршрути, частоту рейсів і слоти українські авіакомпанії домовлятимуться за тією ж процедурою, як це робить будь-який перевізник з Євросоюзу. Прогнозується, що пересічні українці отримають більше можливостей та напрямків для подорожей та знижені ціни на квитки.

Нагадаємо, угоду про спільний авіаційний простір підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель та посол головуючої в Раді ЄС Республіки Словенія Томаж Менцін 12 жовтня в межах 23-го саміту Україна-ЄС.

Читайте також

1