Експерт розповів, що зміниться для пасажирів з "авіаційним безвізом"

Для українців буде більше можливостей для подорожей
Ексклюзив
Експерт розповів, що зміниться для пасажирів з "авіаційним безвізом"
Літак (фото: Pexels)
23 Жовтня 2021, 11:11
читать на русском

Угода про спільний авіаційний простір відкриває внутрішній український ринок для європейських перевізників. Це дає сподівання, що конкуренція змусить знизити вартість квитків.

Про це заявив експерт Офісу реформ Кабінету міністрів України Максим Гардус у коментарі Парламент.UA.

Крім ціни на внутрішні перельоти, для українців буде більше можливостей для подорожей, адже збільшиться кількість напрямків польотів закордон. Також лоукостери синхронізуються з європейськими вимоги до страхування та безпеки.

Директор консалтингової компанії Friendly Avia Support Олександр Ланецький каже, що в першу чергу ціна на квитки знизиться для українських пасажирів у раніше обмежені країни – Францію, Чехію, Бельгію та Нідерланди.

Після того, як впровадять європейські правила компенсації для пасажирів, у минуле підуть затримки рейсів (особливо чартерних) на пів дня і більше. За затримку на понад 4 години, так само як за скасування рейсу авіакомпанія повинна буде платити пасажиру компенсацію від 200 до 600 євро. Це або навчить авіакомпанії краще працювати, або вони збанкрутують, – додав експерт.

Нагадаємо, в червні 2021 року Рада ЄС дала згоду на укладання авіаційної угоди з Україною.

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, підписання угоди затягувалося і через військовий конфлікт на Донбасі. Адже, згідно з угодою, Україна має забезпечити європейські стандарти безпеки.

Читайте також

1