Стало відомо, коли відбудеться четверта зустріч у форматі "Рамштайн"

Зустріч відбудеться в онлайн-режимі
Важливо
Стало відомо, коли відбудеться четверта зустріч у форматі "Рамштайн"
НАТО Фото: reuters.com

Четверте засідання контактної групи з питань оборони України відбудеться 20 липня.

Про це йшлося в пресслужбі Пентагону у звіті про телефонну розмову міністрів оборони США та України Ллойда Остіна та Олексія Резнікова.

Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III поспілкувався з міністром оборони України Олексієм Резніковим, щоб надати оновлену інформацію про безпекову допомогу США Україні на підтримку їхньої боротьби за захист своєї демократії, включаючи новий пакет на 400 мільйонів доларів, оголошений 8 липня. Міністр Резніков надав оновлену інформацію про ситуацію на місці, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що міністри обговорили порядок денний наступної контактної групи з питань оборони України (UDCG), яка відбудеться 20 липня в онлайн-режимі, та обмінялися думками щодо майбутньої допомоги США та НАТО Україні.

Нагадаємо, перше засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 26 квітня на авіабазі НАТО "Рамштайн" у Німеччині. Тоді сторони визначили оборонні потреби української армії.

23 травня відбувся "Рамштайн-2". Тоді 20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

15 червня у Брюселі в штаб-квартирі НАТО відбулося третє засідання Контактної групи з питань військової підтримки України - так званий "Рамштайн-3".