Стало відомо, скільки громадян підтримують вступ України до ЄС

49% українців підтримують вступ до ЄС, 41% - вступ до НАТО
Стало відомо, скільки громадян підтримують вступ України до ЄС
прапори ЄС та України Фото: president.gov.ua
11 Листопада 2020, 16:21
читать на русском

Майже 50% українців вважають, що Україна має прагнути вступу до Європейського Союзу. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

27% опитуваних виступають за те, щзоб Україна не приєднувалася ані до ЄС, ні до Євразійського економічного союзу. 13,8% - за вступ до ЄврАзЕС із РФ, Білоруссю, Казахстаном, Вірменією і Киргизстаном.

соцопитування КМІС

соцопитування КМІС (скрін)

Читайте також

Також стало відомо, що 41% українців вважає за необхідне, аби країна прагнула до членства в НАТО, 37,1% - що Україна має бути нейтральною/позаблоковою державою, 13% - за членство в Організації договору про колективну безпеку.

Нагадаємо, як свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", українці не помітили значних змін у сфері боротьби з корупцією в країні.

Дані показали, що оцінюючи зміни у сфері боротьби з корупцією протягом останнього року, 47% опитаних не побачили зрушень, 34% – вважають, що ситуація погіршилася, 14% – побачили позитивні зміни.

Також, українці розповіли, за кого б проголосували на виборах президента. Як засвідчили дані опитування Центру Разумкова, якби президентські вибори відбувалися на початку листопада цього року, то у першому турі найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський.